Här hittar du information om hur du kan göra ändringar av kampanjer före- och efter aktuellt startdatum

I dagsläget kan du endast göra ändringar på de kampanjer som du (eller dina kollegor) bokat själva i Admarket. Alla ändringar görs via "Mina kampanjer". Markera kampanjen så kan du se vilka ändringar som finns tillgängliga:

Vilka ändringar som finns valbara varierar beroende på kampanjtyp och kampanjstatus. Läs mer om möjligheterna under respektive rubrik:

Ändra kampanjnamn

Ändra annonsmaterial

Ändra tidsperiod och/eller budget

Ändra målgruppsstyrningar

Pausa/Starta

Vill du få hjälp med att göra ändringar som du inte har möjlighet att genomföra själv i Admarket? Vänligen kontakta vår support: admarket@schibsted.se

Ändra ditt kampanjnamn
Du har möjlighet att när som helst redigera ditt kampanjnamn på samtliga kampanjer som är bokade i Admarket. Gå till "Mina kampanjer". Hitta och välj önskad kampanj och tryck sedan på knappen "Ändra kampanj" och " "Ändra kampanjnamn" i huvudmenyn.

Redigera ditt nuvarande kampanjnamn genom att skriva in det nya kampanjnamnet och spara.

Ändra annonsmaterial
Du har möjlighet att ändra ditt annonsmaterial på samtliga kampanjer som är bokade i Admarket och som har status: bokad, godkänd och live. Ändringarna fungerar inte på avbokade kampanjer eller kampanjer som redan är slutförda.

För att ändra befintligt material på din kampanj, gå till "Mina kampanjer". Hitta och välj önskad kampanj och tryck sedan på knappen som säger  "Ändra kampanj" i huvudmenyn och klicka sedan på "Lägg till/ändra annonsmaterial".

Hur du raderar ett annonsmaterial

Väl det material du önskar radera och klicka på skräpkorgen. Du kan sedan enkelt ersätta den med en ny annons om du önskar.

Notera att alla placeringar på en aktiv kampanj måste ha minst ett aktivt annonsmaterial. Har kampanjen endast ett material så kan du inte ta bort det innan du ersatt det med en ny annons.

Ladda upp ytterligare en annons

Komplettera befintligt material med en ny annons genom att klicka på "Lägg till fler annonsmaterial eller på plustecknet (+) vid sidan av de annonser som redan finns uppladdade på den aktuella kampanjen.

Notera att om du väljer du att byta ut ett befintligt eller ladda upp ett nytt material så kommer kampanjen inte uppdateras på en gång på våra sajter. Materialet måste först granskas och godkännas av oss. Denna process kan ta mellan 1-3 arbetsdagar och du kommer att meddelas så snart materialet är godkänt av oss.

Ändra period och/eller budget
Du har möjlighet att när som helst ändra period och/eller budget på samtliga kampanjer som är bokade i Admarket med märkningen: flexibel. Övriga kampanjer kan du endast ändra period och/eller budget innan kampanjstart.

​Notera att ändringarna inte fungerar på avbokade kampanjer eller kampanjer som redan är slutförda, samt att startdatum endast kan redigeras på kampanjer som ännu inte gått live.

Gå till "Mina kampanjer". Hitta och välj önskad kampanj med märkningen flexibel och tryck sedan på "Ändra kampanj" och "Ändra period och budget" i huvudmenyn.

Redigera dina nuvarande kampanjinställningar och klicka på spara.

Ändra målgruppsstyrningar
Du har möjlighet att ändra valda målgruppsstyrningar på samtliga kampanjer som är bokade i Admarket med märkningen: flexibel.

​Notera att kampanjen måste ha status: behandlas, godkänd eller aktiv. Ändringarna fungerar inte på avbokade kampanjer eller kampanjer som redan är slutförda.

Gå till "Mina kampanjer". Hitta och välj önskad kampanj med märkningen flexibel och tryck sedan på "Ändra kampanj" och "Ändra målgruppsstyrning" i huvudmenyn.

Redigera dina nuvarande kampanjinställningar och klicka på spara.

Pausa/starta
Du har möjlighet att när som helst pausa samtliga kampanjer som är bokade i Admarket med märkningen: flexibel. Du kan även välja att starta upp och aktivera dem på nytt igen förutsatt att kampanjperioden inte överskridits.

​Notera att kampanjen måste ha status: behandlas, godkänd eller aktiv. Ändringarna fungerar inte på avbokade kampanjer eller kampanjer som redan är slutförda.

Gå till "Mina kampanjer". Hitta och välj önskad kampanj med märkningen flexibel och tryck sedan på "Starta/Pausa" i huvudmenyn.

Vill du få hjälp med att göra ändringar som du inte har möjlighet att genomföra själv i Admarket?  Vänligen kontakta vår support:
admarket@schibsted.se