Vyer:

En guide kring hur du kan skapa ditt annonsmaterial för standard display direkt i Admarket

I Admarket kan du enkelt skapa ditt annonsmaterial direkt i bokningsflödet eller efter att du har bokat en kampanj. Du kan skapa annonsmaterial i Admarket för alla standard display format. 

 

Hur du skapar ditt annonsmaterial i bokningsflödet 
Om du vill skapa ditt annonsmaterial i Admarket så väljer du “Skapa ditt annonsmaterial” alternativet under annonsuppladdningssteget när du bokar en kampanj.

När du klickar på “Skapa ditt annonsmaterial” kommer du att kunna börja skapa ditt annonsmaterial. Bakgrundsbild, rubrik, logotyp och landningssida är obligatoriskt men utöver det har du full frihet att experimentera och designa ditt annonsmaterial hur du vill.

För vissa kampanjer kanske du har flera än ett format. I förhandsgranskningen kan du se vilka format som ingår i din kampanj och smidigt växla mellan formaten för att kunna se designen. Du behöver bara lägga till bild, text och logotyp en gång men du har möjlighet att beskära bilden och justera placeringen av innehållet (text och logotyp) per format. Det innebär att du kan beskära bild och justera innehåll på olika sätt per format.

 

Den röda pricken indikerar att du inte har förhandsgranskat alla format. Om du gör några ändringar på ditt annonsmaterial så kommer den röda pricken att indikera att du inte har förhandsgranskat hur de ändringarna ser ut på det specifika formatet.

Tips och trix

Inspirera mottagaren av annonsmaterialet att göra det du önskar genom att addera en knapp med en tydlig call to action.

Få din text att sticka ut genom att addera textskugga

Använd justering av innehåll-knapparna för att justera vart i ditt annonsmaterial text och logotyp ska placeras. Kom ihåg att du kan ha olika justeringar på olika format.

När du känner dig klar med annonsmaterialet klickar du på “Nästa”. Annonsmaterialet kommer automatiskt att läggas till din kampanj.

 

Hur du skapar annonsmaterial efter att kampanjen har bokats
Om du vill skapa ditt annonsmaterial efter att kampanjen har bokats markerar du kampanjen i kampanjöversikten och klickar på Lägg till/ändra annonsmaterial under Ändra kampanj.

På Ändra annonsmaterial sidan har du möjlighet att välja “Skapa ditt annonsmaterial”.

När du klickar på Skapa ditt annonsmaterial kan du börja skapa ditt material. När du är klar klickar du på “Spara” för att lägga till annonsmaterialet till din kampanj.