Här hittar du information om Schibsted Match

Schibsted Match är en form av riktad annonsering där du som annonsör kan leverera anpassade budskap direkt till dina kunder på våra webbplatser. Detta görs på följande sätt:
Du som annonsör laddar upp din kundlista i Admarket. Kundlistan skickas sedan direkt till databehandling via ett API, vilket innebär att ingen hanterar kundlistan fysiskt och att kundlistan därmed överförs och behandlas på ett säkert och GDPR-vänligt sätt.
Kundlistorna skickas till Schibsteds DMP där kundlistan matchas med våra inloggade användare innan den raderas.
Som annonsör får du tillbaka en segment-ID som kan användas för riktad annonsering i Schibsteds universum.

Integritet
På Schibsted är vi angelägna om våra användares integritet. Vi ställer därför krav på både dig som annonsör och oss på Schibsted när Schibsted Match används. Vi har utarbetat ett särskilt avtal som reglerar förhållandet mellan er som annonsör och Schibsted i ett gemensamt behandlingsansvar (JCA) som måste undertecknas av dig som annonsör för att säkerställa att dina kunder och våra användares integritet bevaras. Dessutom måste du som annonsör dokumentera och garantera vilket behandlingsgrundlag ni använder för hur ni samlar in och behandlar data om era kunder, vi godkänner samtycke och legitimt intresse Schibsteds tekniska konfiguration innebär att ingen hanterar kundlistan fysiskt, och att kundlistan därmed överförs och behandlas på ett säkert, tryggt och GDPR-vänligt sätt.

Schibsted Match bygger på inloggade användare på Schibsted Account, vår egen inloggnings- och identitetslösning (inte på cookies). Användarna har själva sökt upp plattformen, loggat in och accepterat Schibsteds användarvillkor. Detta innebär att våra användare också kan välja att avstå från riktad reklam på våra plattformar om de önskar det.

Extra kryptering
När du laddar upp ett anpassat segment finns det ett alternativ som heter "Automatisk kryptera e-post för bättre säkerhet". Denna kryptering är en metod för att säkerställa att data förblir säker och förhindrar obehörig åtkomst. På detta sätt bidrar kryptering till en extra säkerhetsnivå i matchningsprocessen - den uppladdade kundlistan kommer fortfarande att raderas av Schibsted efteråt. I fall där specifika fel uppstår under matchningsprocessen kan det vara nödvändigt med en ny (okrypterad) uppladdning av samma kundlista för att möjliggöra felsökning.

Är du intresserad av Schibsted Match? Kontakta oss via admarket@schibsted.se så hjälper vi dig vidare!